top of page
Buscar
  • Francescgessé

Ruta a l’entorn de la serra de Sant Mamet: Baldomar, formatgeria de Clua i Artesa de Segre

07/08/2023

El dilluns dia 7 d’agost la sortida va ser des de la Plaça del Ajuntament d’Artesa de Segre i puntualment totes i tots i vam acudir a les 8h30, Ramon. I. Canyelles va conduir l’excursió. Érem 19 persones vingudes majoritàriament d’Artesa, Alòs de Balaguer, Baldomà, Vilanova de Meià, Cubells, Camarasa, Barcelona, Preixens i Seró.


Vam sortir amb la típica caravana de vehicles, direcció a Vernet i Baldomà i aquí vam agafar direcció Clua i passat uns 2 km a mà dreta ens vam desviar i vam aparcar a la Font de la Trilla, amb esmorzar de picnic, cafès i tallats.

Sobre les 9h30 vam pujar direcció a Clua, passant de llarg fins arribar a la Vall d’Ariet de Sols i parant a l’entorn de l’església de Sant Bartomeu. Un cop instal·lats, el Ramon ens va explicar la història i anècdotes d’aquesta església romànica del segle XII que fa uns anys en un dia de boira van robar la campana d’Obús de la Guerra Civil. Va sortir la noticia pels mitjans de comunicació i fa menys temps van robar la imatge del sant i al cap d’uns dies va tornar a aparèixer. Es van adonar que era una imatge de poc valor, una figura de guix de l’Escola d’Olot amb el el braç trencat, que van soldar abans de tornar lo al lloc. Malauradament la campana no ha tingut tanta sort i ha estat substituïda per una d’actual.


A les 11h baixant direcció a Clua ens esperava la Amaia Gómez Rescalvo. Ja tenia les taules parades a punt per fer la degustació dels formatges exquisits que ella i el seu company elaboren i nosaltres els vam provar tots, el Suau de Clua, el Montsec, el Roig del Montsec i el Cendrat. En acabar l’Amaia ens va explicar que volen emprendre la reforestació de la Serra de Sant Mamet amb el suport de la E.M.D de Baldomà i l’Associació d’Agroturisme d’Alós de Balaguer.

A les 13h estàvem ja a Baldomà, concretament a la partida Freginals on hi ha les piscines municipals on ens reunirem amb el Josep Galceran, alcalde de la E.M.D de Baldomà que ens va explicar tots els seus projectes i la col·laboració que tenen amb Alós i Clua. Tots treballaran a una per aquesta causa comú que afecta als termes de les tres poblacions.


Sobre les 14h anàvem a dinar al restaurant del Molí d’Alós i en acabar vam anunciar la pròxima sortida que va ser el dimecres dia 9 d’agost a Sant Romà d’Abella, Estanys de Basturs i Sant Salvador de Toló.


Francesc Gessé

Terres del Marquesat

64 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

コメント


bottom of page